Betaling

Zoals alle vis moeten worden betaald door ons in contanten of op voorhand, wij leveren uitsluitend tegen contante betaling. Tenzij anders is overeengekomen door te schrijven. Onder contante betaling, dan bedoelen we cash geld of gegarandeerde cheques.

Claims en DOA (Dead On Arrival)

De klant is altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste zorg en behandeling van de vis. Als er een probleem kan onverwacht optreden met de ingevoerde vis, de klant altijd verplicht is om de noodzakelijke behandeling te geven, kan dit niet worden geclaimd door een van beide Koibito Belgium of hun leveranciers. Maar we zijn het meest bereid om u te helpen met gratis advies. Bij DOA wordt verstaan: alle vis dood bij aankomst in de zak. Deze vissen kunnen worden aangevraagd door Koibito Belgium en zal worden gecompenseerd. Met het oog op een vergoeding gelden de volgende voorwaarden te ontvangen:

  1. Vorderingen moeten worden gemeld binnen 24 uur na levering per e-mail
  2. Claims moeten worden bevestigd met digitale foto's.
  3. De vis aangevoerd moet worden bewaard, in bevroren toestand, gedurende 4 weken. Koibito Belgium heeft het recht om deze vissen claim voor inspectie.
  4. De compensatie zal de netto waarde van de vis. Luchtvracht wordt niet vergoed en is daarom altijd voor rekening en risico van de klant.

Beweringen over andere zaken dan DOA, moeten worden gemeld binnen 24 uur, beschreven als hierboven. Vissterfte of ziektes die later ontstaan zijn nooit onder de verantwoordelijkheid van Koibito Belgium.

Voorkomt onnodige problemen en meld uw aanspraken, zoals hierboven vermeld. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt, wij zijn er om te kijken na uw zorgen met onze vis leveranciers. We hebben ook te houden aan de voorwaarden door hen gemaakt. Aanspraken die te laat of niet correct zal niet worden behandeld en dus uw recht op vordering zal worden verwijderd.